Mikrobiológiai tulajdonságok
Saccharomyces cerevisiae besorolású, felső erjesztő élesztő.
A LalBrew® Abbaye élesztő tipikus elemzése:
Szilárd anyagok százaléka 93% - 97%
Élő élesztősejtek ≥ 5 x 109 / g száraz élesztő
Vadélesztő <1/106 élesztősejt
Baktériumok <1 élesztősejtenként 1-nél
A készterméket csak szigorú tesztsorozat átadása után engedik piacra
* Az ASBC és az EBC elemzési módszerek szerint
Sörfőzés tulajdonságai
Lallemand szokásos körülmények között a sörlé 20 ° C-on (68 ° F) a LalBrew® Abbaye élesztővel erjesztve:
Erőteljes fermentáció, amely 4 nap alatt fejeződik be.
Nagy hatásfok és közepes vagy magas flokkuláció.
Aroma és íze gyümölcsös és fenolos, alkoholos illattal.
Az optimális hőmérsékleti tartomány a LalBrew® Abbaye élesztő számára a hagyományos stílusok előállításakor 17 ° C (63 ° F) és
25 ° C (77 ° F).
A fermentációs sebesség, a fermentációs idő és a hatásfok mértéke függ az oltástól,
a sör fajtájától, az élesztő kezelésétől, az erjedés hőmérsékletétől és a sörlé tápértékétől.
Receptek:
Termék gyártó