Mikrobiológiai tulajdonságok
Saccharomyces cerevisiae var. diastaticus, felső erjesztő élesztő.
A LalBrew® Belle Saison élesztő tipikus elemzése:
Szilárd anyagok százaléka 93% - 97%
Élő élesztősejtek ≥ 5 x 109 / g száraz élesztő
Vadélesztő <1/106 élesztősejt
Baktériumok <1 élesztősejtenként 1-nél
A készterméket csak szigorú tesztsorozat átadása után engedik piacra
* Az ASBC és az EBC elemzési módszerek szerint
Sörfőzés tulajdonságai
Lallemand normál körülmények között a sörlé 20 ° C-on (68 ° F) a LalBrew® Belle Saison élesztővel erjesztve:
Erőteljes fermentáció, amely 4 nap alatt fejeződik be
Nagy hatásfok és alacsony flokkuláció
Az illat és az aroma a Saisons hagyományos, citrusos és borsos jegyekkel.
Az optimális hőmérsékleti tartomány a LalBrew® Belle Saison élesztő számára hagyományos stílusok előállításakor 15 ° C (59 ° F) - 35 ° C (95 ° F)
Saccharomyces cerevisiae var. A diastaticus törzsek képesek felhasználni bizonyos típusú dextrineket. Különös gondot kell fordítani a megfelelő tisztítási eljárások bevezetésére, hogy elkerülhető legyen a más sörökkel való keresztkontamináció.
A fermentáció sebessége, az erjedési idő és a hatásfok mértéke függ az oltási mennyiségtől, az élesztő kezelésétől, az erjedés hőmérsékletétől és a sör táplálékminőségétől.
Receptek:
Termék gyártó