Mikrobiológiai tulajdonságok
Saccharomyces cerevisiae besorolású, felső erjesztő élesztő.
A LalBrew® Nottingham élesztő tipikus elemzése:
Szilárd anyagok százaléka 93% - 97%
Élő élesztősejtek ≥ 5 x 109 / g száraz élesztő
Vadélesztő <1/106 élesztősejt
Baktériumok <1 élesztősejtenként 1-nél
A készterméket csak szigorú tesztsorozat átadása után engedik piacra
* Az ASBC és az EBC elemzési módszerek szerint
Sörfőzés tulajdonságai
Lallemand szokásos körülmények között a sörlé 20 ° C-on (68 ° F) a LalBrew® Nottingham élesztővel rendelkezik:
Erőteljes fermentáció, amely 4 nap alatt fejeződik be
Nagy hatásfok és nagy flokkuláció
Semleges vagy enyhén gyümölcsös és észteres íz és aroma
Az optimális hőmérsékleti tartomány a LalBrew® Nottingham élesztő számára a hagyományos stílus előállításakor 10 ° C
(50 ° F) * - 22 ° C (72 ° F)
* alacsonyabb hőmérsékleten 9 nap alatt lehet maláta sörben erjeszteni a lager stílusú söröket
A fermentáció sebessége, az erjedési idő és a hatásfok mértéke függ az oltási sűrűségtől, az élesztő kezelésétől, az erjedés hőmérsékletétől és a sör táplálékminőségétől.
Receptek:
Termék gyártó