Adagolás / hőmérséklet
2 és 35 g / hl között, 15-25 ° C-on (59-77 ° F).
Fermentis élesztő safale-f-2
REHIDRATÁLÁS
A SafAle ™ F-2-et nem szabad közvetlenül a sörben rehidratálni.
Meghintjük az élesztőt súlyának legalább tízszeresének megfelelő steril vízben, 25-29 ° C-os hőmérsékleten (77-84 ° F).
Hagyja pihenni 15-30 percig. Óvatosan keverjük.
Használat
Adjunk hozzá 5-10 gramm cukrot minden liter sörre számolva(2,5-5,0 g / l CO2 telítettség eléréséhez). Állítsa be a cukrozott sör hőmérsékletét az adott fermentációs hőmérsékletre (20-25 ° C) és adja hozzá a rehidratált élesztőt.
A szénsavtartalom 1-2 hét múlva érhető el 20-25 ° C-on *
A folyamat végén a sört lehűthetjük, és 2-3 hétig kondicionáljuk.
* a karbonizáció 15 ° C-on 2 hétig tarthat
Tárolás
6 hónapnál rövidebb ideig: a terméket 24 ° C alatt kell tárolni. 6 hónapnál hosszabb ideig: a terméket 15 ° C alatt kell tárolni. A 7 napot meg nem haladó rövid időszakokra kivételt képeznek ezek a szabályok.
Szavatossági idő
36 hónap a gyártástól számítva. Lásd a tasakra nyomtatott lajárat vége dátumot.
A kinyitott tasakokat le kell zárni, 4 ° C-on (39 ° F) tárolni, és a felbontástól számított 7 napon belül fel kell használni. Ne használjon puha vagy sérült tasakokat.
Tipikus elemzés
Életképes élesztő> 1,0 * 1010 cfu / g
Tisztaság:> 999%
Tejsavbaktériumok: <1 cfu / 107 élesztősejt
Ecetsav baktériumok: <1 cfu / 107 élesztősejt
Pediococcus: <1 cfu / 107 élesztősejt
Összes baktérium: <5 cfu / 107 élesztősejt
„Vad” élesztő *: <1 cfu / 107 élesztősejt
Patogén mikroorganizmusok: a szabályozásnak megfelelően
* EBC Analytica 4.2.6 - ASBC mikrobiológiai kontroll-5D
Termék gyártó