Részletek
Adatok
Vélemények
Részletek
Adagolás / hőmérséklet
50-80 g / hl, ideális esetben 18-28 ° C-on (64-82 ° F).
Használat
A lesaffre-i know-how és az élesztőgyártás folyamatos fejlesztése kivételes minőségű száraz élesztőket eredményez, amelyek nagyon sokféle felhasználási módnak képesek ellenállni, beleértve a hideg vagy rehidrációs körülményeket, életképességük, kinetikai és / vagy analitikai profiljuk befolyásolása nélkül. A sörfőzők kiválaszthatják az igényeiknek leginkább megfelelő használati feltételeket, azaz:
① Közvetlen adagolás:
könnyen kezelhető
Öntse az élesztőt közvetlenül a fermentációs edénybe a sörlé felületén, az erjesztési hőmérsékleten vagy annál magasabb hőmérsékleten.
A száraz élesztőt fokozatosan szórja be a sörlébe, biztosítva, hogy az élesztő a rendelkezésre álló sör teljes felületét beborítsa, hogy elkerülje a csomókat. Ideális esetben az élesztőt az edény feltöltésének első része során adják hozzá; ebben az esetben a hidratálást az erjesztési hőmérsékletnél magasabb sörlé hőmérsékleten hajthatjuk végre, a fermentort ezután alacsonyabb hőmérsékleten sörlével töltjük fel, hogy a sör teljes hőmérsékletét a fermentációs hőmérsékletre állítsuk be.
Előzetes rehidratálással:
Alternatív megoldásként keverhetjük az élesztőt a súlyának megfelelően legalább tízszeres mennyiségű, steril vízzel vagy forralt és lehűtött sörlével 25–29 ° C-on (77–84 ° F). Hagyja pihenni 15-30 percig, óvatosan keverje meg és a kapott krémet a fermentációs edénybe helyezze.
Tipikus elemzés
Életképes élesztő> 1,0 * 1010 cfu / g
Tisztaság:> 99,9%
Tejsavbaktériumok: <1 cfu / 107 élesztősejt
Ecetsav baktériumok: <1 cfu / 107 élesztősejt
Pediococcus: <1 cfu / 107 élesztősejt
Összes baktérium: <5 cfu / 107 élesztősejt
„Vad” élesztő *: <1 cfu / 107 élesztősejt
Patogén mikroorganizmusok: a szabályozásnak megfelelően
* EBC Analytica 4.2.6 - ASBC mikrobiológiai kontroll-5D
Tárolás
6 hónapnál rövidebb ideig: a terméket 24 ° C alatt kell tárolni. 6 hónapnál hosszabb ideig: a terméket 15 ° C alatt kell tárolni. A 7 napot meg nem haladó rövid időszakokra kivételt képeznek ezek a szabályok.
Szavatossági idő
36 hónap a gyártástól számítva. Lásd a tasakra nyomtatott lejárat vége dátumot. A kinyitott tasakokat le kell zárni, 4 ° C-on (39 ° F) tárolni, és a felbontástól számított 7 napon belül fel kell használni. Ne használjon puha vagy sérült tasakokat.
Összes észter Összesen felsőbb fokú alkoholok Hatásfok Ülepedés Alk. Tolerancia (ABV)
Alacsony Közepes 78-82% Közepes 9-11%
50-80 g / hl, ideális esetben 18-28 ° C-on (64-82 ° F).
Használat
A lesaffre-i know-how és az élesztőgyártás folyamatos fejlesztése kivételes minőségű száraz élesztőket eredményez, amelyek nagyon sokféle felhasználási módnak képesek ellenállni, beleértve a hideg vagy rehidrációs körülményeket, életképességük, kinetikai és / vagy analitikai profiljuk befolyásolása nélkül. A sörfőzők kiválaszthatják az igényeiknek leginkább megfelelő használati feltételeket, azaz:
① Közvetlen adagolás:
könnyen kezelhető
Öntse az élesztőt közvetlenül a fermentációs edénybe a sörlé felületén, az erjesztési hőmérsékleten vagy annál magasabb hőmérsékleten.
A száraz élesztőt fokozatosan szórja be a sörlébe, biztosítva, hogy az élesztő a rendelkezésre álló sör teljes felületét beborítsa, hogy elkerülje a csomókat. Ideális esetben az élesztőt az edény feltöltésének első része során adják hozzá; ebben az esetben a hidratálást az erjesztési hőmérsékletnél magasabb sörlé hőmérsékleten hajthatjuk végre, a fermentort ezután alacsonyabb hőmérsékleten sörlével töltjük fel, hogy a sör teljes hőmérsékletét a fermentációs hőmérsékletre állítsuk be.
Előzetes rehidratálással:
Alternatív megoldásként keverhetjük az élesztőt a súlyának megfelelően legalább tízszeres mennyiségű, steril vízzel vagy forralt és lehűtött sörlével 25–29 ° C-on (77–84 ° F). Hagyja pihenni 15-30 percig, óvatosan keverje meg és a kapott krémet a fermentációs edénybe helyezze.
Tipikus elemzés
Életképes élesztő> 1,0 * 1010 cfu / g
Tisztaság:> 99,9%
Tejsavbaktériumok: <1 cfu / 107 élesztősejt
Ecetsav baktériumok: <1 cfu / 107 élesztősejt
Pediococcus: <1 cfu / 107 élesztősejt
Összes baktérium: <5 cfu / 107 élesztősejt
„Vad” élesztő *: <1 cfu / 107 élesztősejt
Patogén mikroorganizmusok: a szabályozásnak megfelelően
* EBC Analytica 4.2.6 - ASBC mikrobiológiai kontroll-5D
Tárolás
6 hónapnál rövidebb ideig: a terméket 24 ° C alatt kell tárolni. 6 hónapnál hosszabb ideig: a terméket 15 ° C alatt kell tárolni. A 7 napot meg nem haladó rövid időszakokra kivételt képeznek ezek a szabályok.
Szavatossági idő
36 hónap a gyártástól számítva. Lásd a tasakra nyomtatott lejárat vége dátumot. A kinyitott tasakokat le kell zárni, 4 ° C-on (39 ° F) tárolni, és a felbontástól számított 7 napon belül fel kell használni. Ne használjon puha vagy sérült tasakokat.
Összes észter Összesen felsőbb fokú alkoholok Hatásfok Ülepedés Alk. Tolerancia (ABV)
Alacsony Közepes 78-82% Közepes 9-11%
Adatok
Márka
Termék gyártó
Fermentis
EAN
30048478
Ajánlott
Férfiak
Raktárkészlet
VAN
Cikkszám
fermentis323
Tömeg
11,5 g/db
A vásárlás után járó pontok
18 Ft
Vélemények
Nincsenek témák!